8:00 صبح - 6:00 عصر
شنبه تا پنجشنبه
در این مقاله ابتدا به تعریفی از نمای ساختمان و انواع آن اشاره کرده و سپس به موضوع هزینه های مربوط به اجرای نما میپردازیم.
هزینه های اجرای نما و طراحی آن به عوامل مختلفی اعم از: سبک، اقلیم منطقه، متریال، بومی بودن مصالح و… بستگی دارد. این مقاله راهنمای جامع برای انتخاب صحیح و درک خوب شما توسط تیم نکستا دیزاین تهیه شده، برای اثر بخشی و تاثیر بهتر ما در تایم های کوتاه مدت اقدام به آپدیت مقاله ها میکنیم که نهایت کارآریی را برای همراهانمان داشته باشد.
نمای ساختمان اولین چیزی است که برای ما اهمیت دارد و هم از نظر زیبایی و هم از نظر کاربردی مورد توجه قرار می گیرد. از گذشته تاکنون انتخاب بهترین و مناسب ترین و به صرفه ترین نمای ساختمان همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. قاعده ای که در سبک معماری یک کشور و در مقیاس کوچکتر در یک شهر به کار می رود شامل باورهای آن سرزمین (مانند نما در ایران و خاورمیانه) می شود.
نما به روشی گفته می شود که از نمای بیرونی ساختمان پس از گچ کاری یا آجرکاری محافظت می کند. نمای ساختمان اغلب مهم ترین ویژگی طراحی آن در معماری است.
این فرآیندی است که ظاهر ساختمان را آشکار می کند. سیستم های نما با مواد بسیار متفاوت ساخته می شوند. اینها می توانند فرآیندهایی مانند پوشش استایروفوم، پوشش شیشه ای و پوشش فلزی باشند. هدف اصلی از نماهای ساخته شده از این یا مواد دیگر، محافظت از ساختمان است.
نمای ساختمان یک جزء حیاتی است که علاوه بر جذابیت، باید استانداردهای لازم را برای بودجه خریداری شده داشته باشد و دارای استحکام خوب، طول عمر مناسب و استانداردهای لازم باشد. نمای بیرونی ساختمان ها به عنوان یک پوشش محافظ عمل می کند، بنابراین توجه به چندین فاکتور هنگام انتخاب نمای ساختمان بسیار مهم است. این عوامل عبارتند از آب و هوا، موقعیت ساختمان، تعداد طبقه آن، هزینه و موارد دیگر…. است. مجموع این عوامل هزینه های طراحی نما را مشخص میکنند.
انواع مختلفی از مواد برای ساخت و اجرای نما استفاده می شود. حفاظت از سازه ،هدف اولیه نماهای ساخته شده است. نما همچنین از نظر فنی بسیار مهم است زیرا بر بهره وری انرژی تأثیر بسیاری می گذارد. بسیاری از قوانین منطقهبندی محلی یا سایر قوانین به شدت تغییر نماهای باستانی را محدود میکنند یا حتی از تغییر آن جلوگیری میکنند.
یکی از مزایای استفاده از نما این است که کمترین هزینه تعمیر و نگهداری ساختمان را به همراه دارد. نماهای خشک در مقایسه با سطوح رنگ شده به نگهداری بسیار کمتری نیاز دارند. در واقع، اکثر نماها فقط به شستشوی ساده نیاز دارند تا تمیز و نو به نظر برسند.
کلمه نما در اصل از کلمه ایتالیایی “facciata” گرفته شده است و به عنوان بیرون یا تمام وجوه خارجی یک ساختمان تعریف می شود. این اصطلاح اغلب برای اشاره به نمای اصلی یا جلوی یک خانه استفاده می شود.
در کنار سقف، یکی از مهمترین عناصر ساختمان نما است، زیرا به عنوان مانع اولیه در برابر عوامل جوی خارجی که می تواند به سلامت سازه آسیب برساند مانند باران، برف، باد، یخبندان، آفتاب و غیره عمل می کند.
به همین دلیل، انتخاب یک سیستم نما که از این خطرات محافظت می کند و در عین حال به دستیابی مصرف انرژی کمتر، کاهش هزینه های نگهداری و بهبود آسایش ساکنان کمک می کند، بسیار مهم است.
از آنجایی که ما اغلب با سازه هایی مواجه می شویم که نمای بیرونی مختلفی دارند، واضح است که انواع نماها وجود دارد. این تغییرات ناشی از استفاده از متریال های مختلف خواهد بود و مربوط به سازنده و طراحی نما می باشد. دانستن و داشتن اطلاعات کافی در برخی شرایط و درک انواع نماها به ما این امکان را می دهد که انتخاب کنیم که کدام مصالح و نماها برای سازه ای که می سازیم مناسب است.
این نوع نما به چارچوب محکم ساختمان چسبیده اما از آن جدا است. نمای سبک باید به گونه ای ساخته شود که در برابر بارهایی که به قطعات آن فشار وارد می کند مقاومت کند زیرا به پایداری ساختمان نمی افزاید. سیستم نما سبک دارای چندین مزیت است، از جمله اینکه نصب آن ساده است و نور وارد ساختمان می شود.
نماهای سبک نسبت به انواع دیگر نماها عایق حرارت و صدا کمتری دارند و هزینه های نگهداری میان مدت و بلندمدت آنها بیشتر است.
نمای کرتین وال و پانل دو سبک مختلف ساخت و ساز برای نماهای سبک هستند. برخلاف نمای پانلشده که نما را میشکند، دیوار پردهای بهطور مداوم در اطراف چارچوب سازه میپیچد. اکثر ساختمان های اداری متوسط و بلند دارای این سبک از نمای بیرونی هستند.
این نوع نما همانطور که از نامش پیداست معمولاً از مصالح ساختمانی سنگین تشکیل شده است. یک نما باید دارای وزن متوسط بیش از 100 کیلوگرم در متر مربع، شامل اجزای توپر و توخالی باشد تا به عنوان سنگین وزن شناخته شود.
این دسته شامل چندین نوع نما می باشد که برخی از آنها ممکن است دارای محفظه هوا باشند یا نداشته باشند و بسته به الزامات عایق حرارتی ممکن است باربر یا خود نگهدار باشند.
این نوع نما اصولاً در محل ساخته می شود یا با مونتاژ یا اتصال ماژول های پیش ساخته اجرا می شود. اجزای این نماها به صورت صنعتی در فرآیندهای بسیار خودکار، اغلب با پانل های چوبی و بتنی ساخته می شوند.
سرعت و سادگی نصب و همچنین هزینه ارزان تر این فرم نما نسبت به سایر نماها از مزایای کلیدی آن می باشد. جایگزین های طراحی محدودتر هستند و باید تلاش کافی برای امکان پذیر ساختن آن انجام شود که این یکی از اشکالات است.
مراکز خرده فروشی بزرگ و شرکت های صنعتی اغلب از نماهای پیش ساخته استفاده می کنند.
این دسته نماهای ساخته شده از مصالح ساختمانی معمولی از جمله آجر، سنگ، چوب، سرامیک، رندر و غیره را پوشش می دهد.
از مزایای آن می توان به هزینه ارزان، نصب سریع و ساخت و ساز با مشکل کمتر اشاره کرد.
با این حال، از آنجایی که نماهای سنتی فاقد محفظه هوا و عایق هستند، عایق حرارت و صدا کمتری را ارائه می دهند که در نتیجه صرفه جویی در مصرف انرژی کمتری دارد.
یکی از مفاهیم اساسی طراحی نما سنتی سیستم منحصر به فرد، تقارن است. در نتیجه، گرایش به دیدگاه سنتی در طول زمان افزایش یافته است.
معماری کلاسیک شامل تمام جنبش های معماری اروپایی پس از رنسانس است. در واقع نمای نئوکلاسیک با سایر سازه های کلاسیک و مدرن متفاوت است. جلوه دیوار که به هر یک از اجزای معماری نئوکلاسیک ویژگی متمایزی می بخشد، یکی از ویژگی های تعیین کننده آن است. ادعا می شود که نئوکلاسیک ها طرح های کلاسیک را در معماری مدرن گنجانده اند. به عنوان مثال، یک ساختمان کلاسیک را می توان در معماری داخلی و خارجی دید.
از ویژگی های این سبک نما می توان به تلفیق تزئینات و طرح های سنتی به همراه امکانات رفاهی معاصر و مدرن اشاره کرد. از دیگر ویژگی های این طرح می توان به استفاده از مصالح معمولی مانند سنگ تراشی چوب و رعایت تقارن و تناسب ساختمان کلاسیک اشاره کرد.
در دهه های اول قرن بیستم، طراحی نمای مدرن در معماری برای اولین بار ظاهر شد. این طرح ها همگی به همان ایده آل های اولیه سادگی، کارآمدی و ظرافت پایبند هستند. استفاده از ریتم های عمودی، افقی و زاویه ای از ویژگی های این سبک است. نوآوری در این زمینه بسیار مهم است.در طراحی نمای مدرن یک خانه هیچ تزئینی وجود ندارد.
از منظر برنامه ریزی بودجه برای یک پروژه ساختمانی، پیش بینی هزینه در مرحله پیش طراحی برای پیمانکار و همچنین سرمایه گذار بسیار مهم است. پیمانکار باید در ابتدا هزینه نما را برای ساختمان های اداری، تجاری و غیره که معمولاً به صورت نماهای آلومینیومی-شیشه ای یا ارتفاعات تهویه دار اجرا می شود، به دلیل گسترش مداوم بازار تجاری، به ویژه ساخت و سازهای عام المنفعه، برآورد کند.
ارزیابی اجرای نما یک فرآیند ریاضی فردی است که تخمین هزینه ها را دشوار، وقت گیر و پرهزینه می کند. طراحان توصیه می کنند که یک مدل آماری مبتنی بر رگرسیون چندگانه و گام به گام برای برآورد هزینه سیستم های نما اتخاذ شود. طراحی و اسناد هزینه ساختمانهای عمومی تمامشده موضوع مطالعه کمی و کیفی بود که پایگاه دادههای مورد نیاز برای ایجاد مدلهای آماری را تولید می کند. بر اساس اطلاعات جمعآوریشده، متغیرهایی که بهعنوان ورودی در مدلهای برآورد هزینه پیشنهادی استفاده میشوند، یافت می شوند که بر هزینههای اجرای نمای ساختمان تأثیر میگذارند.
برآورد مناسب هزینه های اجرای نما شامل اطلاعاتی در مورد سودآوری یک شرکت خاص برای سرمایه گذار و همچنین داده هایی در مورد میزان بودجه برنامه ریزی شده است. در نتیجه، یک برآورد شاخص در مرحله آمادهسازی پروژه بر اساس تحقیقات پیشطراحی، از جمله تحلیل امکانسنجی ایجاد میشود. مطالعه اسناد مفهومی، ساخت و ساز، اجرایی و طراحی به عنوان پایه ای برای ارزیابی دقیق هزینه های مرتبط با اجرای نماهای ساختمانی عمل می کند. برآورد هزینه برای پروژه های ساخت و اجرای نما با توسعه آنها امکان پذیر می شود. این پیش بینی ها سرمایه گذار را قادر می سازد تا سرمایه گذاری های مالی در نظر گرفته شده برای اجرای یک نمای خاص را برنامه ریزی کند. سطح اطلاعات در بهای تمام شده متاثر از ارزیابی دقیق گرافیکی و توصیفی پروژه ها می باشد.
هر محاسبه جداگانه ای که برای پروژه های مربوط به اجرای نما انجام می شود، فرآیندی چالش برانگیز و زمان بر است که بار سنگینی را بر دوش برآوردگر می گذارد.
در طول 10 سال گذشته، اهمیت اثربخشی هزینه در طراحی پایدار در نتیجه نیاز به کاهش هزینه های اجرایی نمای ساختمان و افزایش کیفیت آن افزایش یافته است. در اتخاذ اجرای نمای خارجی برای ساختمانها، عوامل مؤثر بر هزینههای چرخه عمر، مانند هزینههای ساخت و ساز و هزینههای گرمایش و سرمایش فضا در نظر گرفته میشوند.
هزینه های نمای ساختمان به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
مولفه اول :قیمت طراحی و اخذ تاییدیه شهرداری برای نما است.
مولفه دوم: پس از تایید طراحی، برآورد هزینه مطابق با سبک نمای ساختمان تهیه می شود.
باید به خاطر داشت که هزینههای متفاوتی برای کارفرما ممکن است ناشی از انواع مصالح و اجرای نما باشد، همانطور که گستره نماهای ساختمان نشاندهنده تنوع در نوع مصالح و ساخت آنها است. هزینه نهایی شما ممکن است بسته به نوع مصالحی که برای ساخت نمای ساختمان مورد نظر خود انتخاب می کنید یا نوع کار اصلی که انجام می دهید، افزایش یا کاهش یابد. هزینه نهایی متناسب با سختی و زمان بر بودن طراحی و نوع نمای مورد نظر شما متفاوت خواهد بود.
نمای نوع ساختمان مورد نظر علاوه بر مصالح و نیروی کار در هزینه نهایی نیز تاثیر دارد. مشابه این، ممکن است لازم باشد در مورد مخارج بالقوه با یک متخصص صحبت کنید و نوع نمای ساختمان مورد نظر خود را روشن کنید. اندازه ساختمان و تمام برجستگی هایی که در ساخت آن به کار رفته است نیز ممکن است بر نحوه انجام کار و البته در نهایت هزینه آن تأثیر بگذارد. علاوه بر این، طراح و معمار شما ممکن است قبل از شروع کار در مورد قیمت تصمیم بگیرد، البته در برخی شرایط ممکن است هزینه متفاوتی بر اساس هر اندازه ارزیابی شود.
سبک و نوع نما که انتخاب می کنید ممکن است بر قیمت شما تأثیر بگذارد. در نتیجه ممکن است کار با یک نوع ماده کم و بیش دشوار باشد. به همین دلیل، در نظر گرفتن تمام عوامل دخیل در ساخت نما بسیار مهم است و بعد از آن به نظر آنها باید قرارداد نمای ساختمان منعقد شود.
متغیرهای زیادی بر میزان هزینه نما تأثیر میگذارند و هر یک از این متغیرها میتوانند برای برآورد هزینه تقریبی نما استفاده شوند.
همانطور که مستحضر هستید هزینه نمای بیرونی ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد و بسته به ترجیحات کارفرمایان و اهدافی که از اجرای پروژه دارند محاسبه می شود.
هزینه یک نمای خارجی به عنوان تابعی از متراژ مربع است. برای انتخاب بهترین مصالح برای تحمل وزن ساختمان برای اجرای نما، توجه به عوامل زیر ضروری است:
قدمت ساختمان، میزان تخریب و آسیب وارده به نمای بیرونی ساختمان، نوع و مصالحی که برای آن استفاده خواهد شد.
متراژ ساختمان یکی از مهم ترین عواملی است که تیم فنی می تواند با توجه به اندازه و نوع متریال انتخاب شده توسط کارفرما هزینه اجرای یک نما را به طور تقریبی برآورد کند. هزینه های اجرای نمای خارجی بسته به پیچیدگی و نوع نما انتخابی متفاوت خواهد بود. اگر نمای ساختمان کوچک باشد، هزینه به صورت چک برآورد می شود. به عنوان مثال، اگر نما 180 متر مربع باشد، با هزینه ای بیش از 5 میلیون طراحی خواهد شد، اما بسته به روش اخذ تاییدیه شهرداری و ترجیحات مشتریان، این هزینه متفاوت خواهد بود.
عوامل مختلفی در هزینه ی نهایی اجرای نما تاثیر گذار است .برای مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد .
از آنجایی که نماهای سیمانی فقط با استفاده از ملات قابل نصب هستند، اکثریت علاقه مندان به نمای سیمانی، نماهای سیمانی سفید یا شسته شده را ترجیح می دهند که عموماً و به صورت تقریبی متری 180 هزار تومان با احتساب تامین مصالح و نصب هزینه دارد.
تیم نکستا دیزاین همواره آماده طراحی دکوراسیون داخلی اعم از مسکونی، اداری، طراحی ویلا، دیزاین مطب و کلینیک، بازسازی و طراحی نما میباشد . برای مشاهده نمونه کارهای تیم نکستا دیزاین میتوانید به صفحه پروژهها مراجعه کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان برای طراحی داخلی محل مورد نظر خودتان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.
ادامه مطلب