تصویر آینه کاری

آشنایی با هنر آینه کاری

تصویر آشنایی با هنر آینه کاری

آینه کاری نوعی تزئین در دکوراسیون داخلی ساختمان است که توسط هنرمندان ایرانی ساخته شده است. بی شک یکی از ظریف ترین تزیینات معماری اسلامی هنر آینه کاری است.

آینه کاری اساساً شامل استفاده از قطعات آینه بزرگ و کوچک برای ایجاد طرح های منظم، متقارن و هندسی برای زیباسازی سطوح داخلی سازه است. آینه های برش خورده به شکل هندسی، خوشنویسی یا شاخ و برگ (تأثیر گل ها و گیاهان دیگر) در کنار هم قرار می گیرند.

در نتیجه، یک سطح خیره کننده و براق تولید می شود که با وجوه پیچیده پوشانده شده است و نور را به شکل الگوهای انتزاعی پیچیده یا بازتاب های درخشان منعکس (بازتاب) می کند. این اثر هنری علاوه بر استفاده به عنوان دکوراسیون، به عنوان یک پوشش داخلی محکم و بادوام عمل می کند.

آینه کاری چیست ؟

تصویر آینه کاری چیست

آینه کاری خانه یکی از ایده های جذاب و امروزی است که برای تزیین داخل خانه استفاده می شود.آینه کاری روی دیوارها و ستون ها به زیبایی خانه می افزاید و هم در خانه های بزرگ و هم در خانه های کوچک مفید است.

این خدمات با استفاده از قطعات آینه ریز و نامنظم که معمولاً با آینه کاری داخلی و اشکال هندسی مختلف ایجاد می شود، ارائه می شود.

تکنیک های آینه کاری :

تصویر تکنیک های آینه کاری

تکه‌های بزرگ و کوچک آینه به شکل‌های هندسی و گل‌ و بوته های دوست‌داشتنی چسبانده شده‌اند تا آینه کاری، ایده‌ای دوست‌داشتنی برای دکوراسیون داخلی خانه باشد. یکی از آثار متمایز هنرمندان ایرانی از دوره ساسانیان همین اثر هنری دوست داشتنی است.

هنر آینه کاری با استفاده از شیشه و کنده کاری آن به اشکال مختلف، ساختمان ها را به فضاهای روشن و جذاب تبدیل می کند.

با انعکاس نور به ذرات ریز بیشمار آینه تشعشع، درخشش و زیبایی را به دکوراسیون ساختمان می بخشد. از نظر استحکام و دوام پوششی بسیار مناسب و دوست داشتنی برای تزیین ساختمان ها می باشد.

آینه‌ها در قرن دهم هجری قمری از اروپا به‌ویژه ونیز وارد ایران شد، اما در هنگام واردات و حمل و نقل، آینه‌ها آسیب شکسته می شدند. در همین زمان بود که هنرمندان ایرانی برای استفاده مفید از قطعات شکسته آینه ها ، از آنها برای این هنر برای دیوار و ستون استفاده کردند.

تکنیک های آینه کاری عبارتند از:

  • تکنولوژی حرفه ای
  • مینیمالیسم
  • مدرن
  • سفارشی سازی

10 مدل از انواع آینه کاری :

تصویر 10 مدل از انواع آینه کاری

  1. جورچین

این طرح که به طور معمول در آینه کاری با تم اسپرت یافت می شود، اشکال مربع و مستطیل را با هم ترکیب می کند.

  1. مدرن

با خطوط شکسته مختلف در این نوع فرم‌بندی‌ها حک می‌شوند و با ترکیب آنها طرح‌های جدیدی تولید می‌شود.

  1. لوزی

این مدل از اشکال لوزی آینه استفاده می کند. یکی از پرکاربردترین آینه‌ها است و در دکور مکان‌های رسمی و کلاسیک استفاده می شود.

  1. اسلامی

اشکال معماری اسلامی مانند اسلیمی و گره در این نوع با استفاده از قطعات ریز ایجاد می شود.

  1. هندسی

اشکال هندسی منظم یا نامنظم در این نوع ترکیب می شوند.

  1. کلاسیک

آینه کاری که از قطعات ریز و شکسته در اندازه های مختلف ایجاد شده است.

  1. آنتیک

یکی از انواع آینه کاری است که آینه را با استفاده از یک رویکرد منحصر به فرد پیاده سازی می کند. جیوه آینه در قسمت هایی از آینه توسط موادی از بین می رود و به آینه شکل قدیمی می دهد. در کهنه کاری بیشتر از آینه کاری آنتیک از این نوع از آینه ها استفاده می شود.

  1. الگوی گل و درختچه

روی آینه، طرح هایی با تم های گیاهی برش می خورد. می توان تصور کرد که بخش های بریده آینه ممکن است به این ترتیب مونتاژ شوند.

  1. حجمی

یک نوع دیگر از اجرای هنر آینه کاری است که با در کنار هم قرار گرفتن آینه ها به صورت حجمی استفاده می شود. این نوع به طور معمول حجم های مخروطی و هرمی را روی سطح تشکیل می دهد.

آینه های لوزی، آینه های مدور، آینه های مربعی مورب، آینه های ذوزنقه ای، آینه های آجری و… از جمله آینه های متعددی هستند که در آینه کاری حجمی به کار می روند.

  1. حالت مخلوط

مخلوط آن از پودر سنگ، سیمان سفید و سیاه استفاده می شود و برای چسباندن قطعات کنار یکدیگر استفاده می شود. درآینه کاری مخلوطی نسبت سیمان به پودر سنگ 1 به 3 واحد می باشد. البته مخلوط آن به صورت آماده برای فروش در بازار ارائه می شود.

استفاده از آینه کاری در منزل چه مزایایی دارد ؟

تصویر استفاده از آینه‌کاری در منزل چه مزایایی دارد

 

  • با آینه کاری فضای منزل بزرگتر به نظر می رسد.
  • انرژی مثبت در منزل توسط آینه کاری ایجاد می شود.
  • آینه کاری زیبایی منزل را افزایش می دهد.
  • آینه کاری نور منزل را افزایش می دهد.

کاربرد آینه‌کاری :

تصویر کاربرد آینه‌کاری

اگرچه کاربرد از آینه در قرون اخیر محدود شده است و نمونه‌هایی از آن فقط در ساختمان‌های خاص، یعنی در مساجد، کاخ‌ها و عمارت‌های اعیانی یافت می‌شود، اما تنها به عنوان پوسته تزئینی در فضاهای بسته و گاهی نیمه باز استفاده می‌شود. همانطور که ملاحظه می شود این محدودیت از جایگاه و اهمیت این هنر نمی کاهد. برعکس، می تواند ظاهری گران قیمت و با ارش به آن بدهد.

وقتی آینه‌کاری تمام سطح یک مکان را می پوشاند، ظاهر قوی و شگفت انگیز آن نمایان می شود. آینه کاری گاهی برای تلطیف اجزای یک نقش یا کاربندی، چیدمان یا بخشی از یک فضا مورد استفاده قرار گرفته است. هنرهای زیبای آینه‌کاری همیشه با هزینه های بالا، دقت فوق العاده و فناوری پیچیده مرتبط بوده است، اما محصول نهایی اغلب آنقدر زیبا است که هر گونه چالشی را که در طول مسیر با آن مواجه می شوید جبران می کند. برای درک کیفیت  حاصل از آینه کاری باید اندکی در آن تأمل کرد.

عدم وجود تصویر کامل روی یک سطح آینه‌کاری شده، اولین چیزی است که وقتی در مقابل یک آینه می ایستد توجه او را به خود جلب می کند.

آینه کاری کل شیء، نمی تواند روبه رو را منعکس کند و ظاهراً از این مسئولیت اجتناب می کند و تصویر را به مجموعه ای گنگ و مبهم می شکند. این ویژگی ، بدون شک ناشی از انتخاب آگاهانه هنر او، آینه را تکه تکه کرده و در سطوح و زوایای متفاوت پهلوی هم نشانده و با این عمل به عمد از تشکیل تصویر جلوگیری کرده است.

فقط یک آینه صاف را برای لحظه ای در ذهن خود تصور کنید تا به انگیزه کار او پی ببریم. صحنه به کلی دگرگون می شود.در این حالت، آینه تمام تصویر افراد، اشیاء و ویژگی های اتاق را منعکس می کند. انسان تصویر خود را می بیند و حضور خود را احساس می کند و معرفت عمیقی که در وجود هنرمند وجود دارد آشکار می گردد.

او به طور مؤثر از قابلیت ماده استفاده کرده و مخالف آن را تولید کرده است. در دستان او آینه ای که طبیعتاً نشان تصاویر و وسیله نور است، استفاده می کند و به شکننده تصاویر تبدیل شده است. در اینجا، آینه نمای بیرونی جهان را پنهان می کند و به نظر می رسد که با تصویری مبهم و در عین حال دوست داشتنی از یک الگوی بافته شده از نور جایگزین آن شده است.

در سطح آینه کاری شده از شکل و بافت هم اثر چندانی مشاهده نمی شود. جنس و رنگ آن که هیچکدام در این مورد وجود ندارد، چیزی است که واقعیت مادی را می دهد. سطح صیقلی آینه ها و انعکاس نوری که تولید می کنند فقط باعث می شود به انواع نورهای مختلف فکر کنم.

این اثر به قدری ظریف است که حتی کاشی های سنتی با تمام زیبایی و رنگ، نقاشی های نفیس در مقایسه با آن کمی کدر و سنگین به نظر می رسند. گویی تکه های نور بریده شده یا حک شده و کنار هم قرار گرفته اند.

شکل و بافت سطح آینه کاری شده به طور قابل توجهی تغییر نمی کند. اگرچه برش و اتصال آینه ها بر اساس نقوش هندسی و یا هندسه کاربندی ها انجام می شود، اما با چشم انسان نمی توان یک نقش را از یک نقش باز یا بخشی از یک قسمت را تشخیص داد و همه چیز در امواج نور غرق می شود.

این ویژگی‌ها زمانی در اتاق نفوذ می‌کنند که تمام سطوح آن آینه‌‌کاری باشد. در واقع باید توجه داشت که آینه کاری، سطوح و حجم ها را لطیف و بی وجود می کند و وزن و کدورت آنها را از بین می برد و مرزهای آنها را محو می کند، همه چیز را جدا می کند و مجموعه را به عنوان یک کل متحد می کند. انسان با حضور در چنین فضایی خود را در بطن جواهری می یابد و در عالم کوچکی که همه چیز پاک و درخشان و ظریف است.

نکات استفاده از آینه‌کاری در طراحی داخلی :

تصویر نکات استفاده از آینه‌کاری در طراحی داخلی

قبل از اینکه تصمیم بگیرید از آینه کاری برای طراحی خانه خود استفاده کنید، لازم است از سه تأثیر اصلی آینه در دکوراسیون خانه که در اینجا به آنها پرداخته ایم، آگاه باشید:

  1. آینه‌ها با انعکاس نور خورشید، روشنایی را افزایش می دهند که باعث تولید نور های مصنوعی مختلفی می شود.
  2. استفاده از این هنر می تواند یک قطعه هنری یا تزئینی در یک مکان باشد. آینه همه چیز را زنده تر نشان می دهد.
  3. آینه وسعت و عمق فضا را بیشتر نشان می دهد. این اثر هنری که بدون شک با رعایت دستورالعمل ها و قوانین ساخته شده است می تواند عمق یک فضا را چند برابر کند.

سخن پایانی:

امروزه آینه‌کاری به عنوان یک اثر هنری طرفداران زیادی دارد. اکثر آینه ها از مواد بسیار بادوام ساخته شده اند و در قاب های منحصر به فرد نصب شده اند.

نکته مهم در آینه‌کاری این است که باید توسط افراد با تجربه و حرفه ای نصب شود.

تصویری از آینه کاری - مجله نکستا دیزاین

Rate this post

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط