8:00 صبح - 6:00 عصر
شنبه تا پنجشنبه
طراحی معماری و دکوراسیون داخلی کلینیک زیبایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تمامی نکات بهداشتی و اصول زیبایی شناسی محیط باید رعایت شود تا فضایی آرام برای پزشک و بیمار فراهم شود. در عین حال نقش مهم و اساسی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی را در طراحی فضاها نباید نادیده گرفت.
متأسفانه در طراحی و ساخت فضاها فقط به موضوع زیبایی توجه می شود و به مسئله مهم عملکرد، دسترسی، تهویه و روشنایی مناسب بها داده نمی شود. با توجه به توضیحات ارائه شده لازم است سرمایه گذار (کارفرمای محترم) در زمان شروع طراحی، بودجه و تجهیزات مورد نیاز خود را تعیین و سپس نسبت به انعقاد قرارداد اقدام نماید.
پس از تعیین تجهیزات و دستگاه ها، فضاهای مورد نیاز با توجه به نیاز کارفرما و پتانسیل منطقه مورد ارزیابی قرار گرفته و در قالب فاز اول ارائه می شود. موضوعات مطرح شده در جلسه مشترک با سرمایه گذار و تصمیمات نهایی که مبنای طراحی فاز یک یعنی تهیه پلان معماری است اتخاذ می شود.
۱- فضاهای عمومی و پشتیبانی
۲- فضاهای تخصصی و درمانی
در طراحی کلینیک زیبایی پوست و مو باید استانداردها رعایت شود. برای بالا بردن روحیات مشتریان می توان از عناصر آنتیک یا ساده و مدرن استفاده کرد. برای طراحی داخلی این مرکز می توانید از سقف ها شروع کنید. سقف های کاذب با نورپردازی جذاب می تواند محیط کلینیک را برای بیمارانی که در حین درمان مجبور به خوابیدن روی تخت و چشم دوختن به سقف هستند، خوشایند و از نظر روانی مثبت کند.
در طراحی کلینیک زیبایی باید از فضایی کارآمد برای ارائه خدمات به مشتری به ساده ترین شکل ممکن استفاده شود. استراتژی شاخص طراحی کلینیک زیبایی به تخصیص فضا بستگی دارد. اینکه برای هر یک از کاربری های فوق (چه فضاهای یکپارچه یا مستقل) چه مساحتی باید در نظر گرفته شود؟ رنگ آمیزی، نورپردازی و طراحی دکوراسیون داخلی تاثیر زیادی در پیشرفت کلینیک های زیبایی دارد.
استفاده از رنگ های مناسب در طراحی داخلی کلینیک زیبایی، انرژی مثبت را به بیماران و مراجعین القا می کند. می توان از دکوراسیون ساده و راحت در چیدمان و طراحی این فضا استفاده کرد.
بدیهی است که دکوراسیون داخلی و معماری فضاهای پزشکی و بهداشتی به ویژه کلینیک های زیبایی یا کلینیک های پوست و مو از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا با در نظر گرفتن کلیه اصول تخصصی و بهداشتی، فضا باید به گونه ای طراحی شود که از نظر زیبایی شناسی بسیار چشمگیر باشد و برای همه مشتریان بسیار خوشایند و به آنها احساس آرامش دهد. زیبایی و آرامش فضا در صورتی که پاسخگوی نیاز پزشکان و مراجعین باشد ،یک طراحی را موفق می کند.
بیایید بررسی کنیم:
یکی از اجزای فضاهای داخلی که توانایی زیادی در ایجاد تغییرات در دکوراسیون داخلی مطب ها و کلینیک ها دارد سقف ها هستند. اگر از فضای داخلی مطب یا کلینیک خود خسته شده اید و به دنبال یک تغییر اساسی، مقرون به صرفه و سریع هستید، به سراغ سقف ها بروید. سقف ها همواره یکی از مهمترین عناصر معماری داخلی بوده اند، مخصوصا برای فضاهای درمانی.
در کلینیک های زیبایی یا پوست و مو، اکثر خدمات یا درمان ها در حالی انجام می شود که بیمار یا مراجعه کننده دراز کشیده است. سقف ها پتانسیل بالایی برای جلوگیری از بی حوصلگی بیمار و همچنین سرگرمی و آرامش فرد دارند. اگر نمی دانید چه تغییراتی می توانید در سقف های خود ایجاد کنید، با ما همراه باشید تا ایده هایی را با شما در میان بگذاریم.
طراحی اتاق انتظار همیشه یکی از مهم ترین بخش های طراحی کلینیک زیبایی است.طراحی داخلی سالن انتظار باید به گونه ای باشد که در درجه اول اعتماد مراجعین را جلب کرده و حس راحتی را در آنها ایجاد کند. استفاده از فرم ها و رنگ ها باید به گونه ای جذاب باشد که نه تنها حس آرامش را در بیماران ایجاد کند بلکه حس خوشایندی به آنها بدهد و آنها را سرگرم کند تا حس انتظار را فراموش کنند. همچنین انگیزه و میل برای حضور دوباره در این فضا را در آنها بیدار کند.
قسمت پذیرش اولین مکانی است که مشتریان در آن یک توقف نسبی دارند. به همین دلیل دکوراسیون داخلی این قسمت در زیباتر جلوه دادن اتاق انتظار اهمیت زیادی دارد. طراحی میز پذیرایی به خودی خود بسیار حائز اهمیت است زیرا علاوه بر اصول زیبایی شناسی، رعایت اصول ارگونومی را نیز به هیچ عنوان نباید فراموش کرد. استفاده از بهترین مواد مصرفی از دیگر مواردی است که در طراحی میز منشی باید مورد توجه قرار گیرد.
طبیعت و هر آنچه به آن مربوط می شود بدون شک هر فضایی را منحصر به فرد و سرشار از آرامش می کند.
تحقیقات نشان داده است که بیماران علاوه بر تمایل به داشتن عناصر و مناظر طبیعی در مطب ها و کلینیک های پزشکی، به تجربه مستقیم طبیعت نیز علاقه مند هستند و آن را برای تسکین علائم جسمی، کاهش استرس یا بهبود رفاه مفید می دانند.
هیچ کس نمی تواند منکر خواص درمانی و نیروبخش گیاهان شود. قابلیت هایی که گیاهان در طراحی دکوراسیون به ما می دهند آنقدر زیاد و منحصر به فرد است که استفاده از آنها در شکل دادن به فضای داخلی را می توان یکی از ملزومات طراحی دکوراسیون تعبیر کرد.
گیاهان علاوه بر خواص درمانی باعث آرامش، رفع تنش و استرس، تصفیه کننده هوای محیط و همچنین زیبایی می شوند. این ویژگی ها کافی است تا گیاهان را به عنوان یک عامل تأثیرگذار در طراحی داخلی کلینیک در نظر بگیریم و حتی لزوم استفاده از آنها را یادآور شویم. گیاهان را می توان در هر قسمت از کلینیک استفاده کرد.
متاسفانه در اکثر کلینیک های پزشکی به دکوراسیون داخلی توجه چندانی نمی شود. ممکن است هزینه بالا دلیلی برای عدم توجه به این موضوع باشد، اما باید بدانید که چیدمان و طراحی کلینیک زیبایی لزوما نیاز به هزینه های بالایی ندارد بلکه نیازمند خلاقیت است. می توانید از یک سری المان های خاص استفاده کنید تا فضای کلینیک خود را کاملا متفاوت کنید.
هر چه دکوراسیون کلینیک زیبایی گرم تر، صمیمی تر و دوستانه تر باشد، برای آسایش و اطمینان مشتریان و همچنین نشانه احترام به آنها مثبت تر خواهد بود.
فراموش نکنید زمانی که از یک عنصر تزئینی خاص و متفاوت در کلینیک خود استفاده می کنید، تصویری را در ذهن مخاطب ایجاد خواهید کرد که چنانچه دوباره قصد کنند در آینده به کلینیک زیبایی مراجعه کنند، قطعا یکی از اولین گزینه هایی هستید که به ذهنشان خطور می کند.
وقتی صحبت از پالت های رنگی به میان می آید، به طور قابل توجهی قابل پیش بینی است که رنگ غالب طرح را سفید نگه می دارند. در حالی که این استراتژی رنگ برای تاکید بر تمیزی اتخاذ می شود، اما از دیدگاه روانشناختی موفق نیست. استفاده از یک طرح کنتراست نور از پیش برنامه ریزی شده در کنار استفاده برجسته از پالت رنگی متنوع تر می تواند به عنوان یک جایگزین موثر برای فضای داخلی کاملا سفید عمل کند.
شاید بتوانید به راحتی رنگی را که دوست دارید یا رنگ هایی که ترکیب خوبی دارند را برای کلینیک زیبایی خود انتخاب کنید. با این حال، رنگ های مختلف اثرات متفاوتی دارند. در نتیجه هنگام تصمیم گیری باید این موضوع را در نظر داشته باشید تا فضای کلینیک زیبایی در نهایت مراجعین را آزار ندهد.
شاید کمتر دیده باشید که کلینیک ها از رنگ های خاص و متفاوت در طراحی های خود استفاده کنند. البته فضای یک درمانگاه بسته به نوع عملکردی که دارد و با توجه به اصول روانشناسی و معماری، ملاحظات خاصی در استفاده از رنگ ها می طلبد.
با این حال می توان گفت استفاده از رنگی مناسب اما جذاب و خاص می تواند در طراحی چنین فضاهایی ایده آل و حتی فوق العاده باشد. به طور کلی تعداد رنگ های استفاده شده در طراحی کلینیک نباید زیاد باشد. به عنوان مثال استفاده از رنگ زرد جذاب و متمایز در مقابل پس زمینه خنثی که از رنگ های سفید و خاکستری تشکیل شده است، می تواند فضا را خاص جلوه دهد و جلوی یکدست شدن آن را بگیرد.
از آنجایی که انتخاب رنگ و بافت مناسب تاثیر بسیار مستقیمی بر ذهن مشتری دارد، یکی از مهم ترین موارد برای طراحی مطب و کلینیک زیبایی می باشد. برای فضاهایی مانند کلینیک پوست و مو یا به طور کلی کلینیک های زیبایی که بیشتر افراد برای زیبایی و مراقبت های بهداشتی به آنجا مراجعه می کنند، احساس آرامش و لطافت حرف اول را می زند، بنابراین رنگ ها و طرح های آرام و ملایم می توانند بهترین انتخاب برای شما باشند.
یکی از ساده ترین اصول طراحی کلینیک های منحصر به فرد، توجه به نقش عواملی مانند نور خورشید در طراحی فضا است. کلینیک های مجلل زیادی وجود دارند که با رعایت این نکته ساده اما مهم، فضا را به شکلی ایده آل و مناسب طراحی کرده اند.
نور طبیعی به طور کلی فضا را روشن می کند و بنابراین یکی از بهترین انتخاب ها در طراحی است. نور به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در طراحی محیطی به حساب می آید و با طراحی مناسب و زیبا به یکی از شاخص های زیبایی شناسی تبدیل می شود. داشتن نور مناسب در کلینیک می تواند یکی از ساده ترین کارهایی باشد که می توانید برای ایجاد فضای مناسب انجام دهید.
کیفیت نورپردازی فضای کلینیک را می توان از دیگر اصول خلاقانه در طراحی این فضاها دانست. طراحی خلاقانه را می توان با استفاده از نور مناسب و زیبا شکل داد یا تثبیت کرد. گاهی اوقات می توان نورپردازی را عنصر اصلی طراحی دکوراسیون در صورت کیفیت طراحی و اجرا دانست. همچنین می توانید از نورپردازی برای تاکید بر طراحی فضاهای دیگر و دو چندان شدن زیبایی آنها استفاده کنید.
استفاده از نورپردازی و پالت های رنگی مناسب نقش استراتژیک و کاربردی در طراحی کلینیک های زیبایی دارد. چیدمان عملی و پیکربندی نقاط نور و دمای رنگ یک چالش اصلی برای تمام کلینیک های پزشکی است. ما همیشه LED را به جای فلورسنت انتخاب می کنیم. لامپ های فلورسنت سوسو می زنند که باعث تحریک سیستم عصبی می شود. در حالی که به حداکثر رساندن منابع نور طبیعی ایده آل است، اما همیشه در یک ساختمان تجاری فراوان نیست، بنابراین استفاده از نقاط نور مصنوعی مهم است.
برای اینکه فضای یک کلینیک خسته کننده نباشد، اصولی که در طراحی آن اجرا می شود باید ویژگی هایی مانند جذابیت و پویایی فضا را نیز در بر گیرد. فضایی که از نظر بصری جذاب است، تاثیر مثبتی در ذهن افراد به جا می گذارد که می تواند عامل تعیین کننده ای در طراحی دکوراسیون کلینیک زیبایی باشد.
فرم های پویا این قابلیت را دارند که با ایجاد تاثیر بصری قوی، فضا را از حالت ساده خود خارج کنند و از این رو استفاده از فرمی تعریف شده و متمایز می تواند در طراحی داخلی کلینیک زیبایی بسیار موثر باشد. استفاده از فرم های سیال و پویا که ذاتا ساده هستند تاثیر زیادی در جذابیت بصری فضا دارد. در واقع استفاده از فرم های مناسب و جذاب می تواند نقطه قوت طراحی یک مرکز درمانی باشد.
دیوارهای کلینیک با قطعاتی که معمولا ساده و بی روح هستند پوشیده شده است. نصب تابلوهای تبلیغاتی یا کاغذ دیواری ممکن است وضعیت یکنواخت و بی روح دیوارها را تا حد زیادی کاهش دهد. اما می توان در اعمال جلوه ای خاص در دکوراسیون فضایی که عملکرد درمانی دارد خلاقیت بیشتری داشت.
گاهی استفاده از فرم های خاص در طراحی سطوح دیوار می تواند این هدف را برآورده کند. استفاده از این گونه فرم ها در طراحی دیوارهای کلینیکی می تواند در جذاب کردن فضا بسیار موثر باشد. بهتر است طرح را فقط در یک یا دو سطح از سطوح اجرا کنید تا از شلوغ شدن دکوراسیون جلوگیری شود.
CSR یا اتاق استریل مکانی است که تمامی تجهیزات لازم بخش ها و اتاق عمل بیمارستان ضدعفونی و استریل می شود. استریل کردن ست ها و ابزار جراحی قطعا بسیار مهم است.
سیستم تهویه CSR بسیار مهم است و باید بتواند به خوبی کار کند. دمای این قسمت به دلیل عملکرد دستگاه های اتوکلاو عموماً بالا می باشد. بنابراین لازم است با استفاده از تهویه مناسب دما را کاهش داده و در حد ایده آل نگه دارید.
یکی از مهم ترین مسائل در طراحی اتاق عمل کلینیک زیبایی توجه به موضوع کنترل عفونت است که حجم قابل توجهی از قوانین و استانداردها را دارد. یکی از قوانین کلی در طراحی این بخش، طراحی یک طرفه و خطی این بخش است، به طوری که حتی الامکان در فضاهای مهم، مسیر بیماران، افراد و تجهیزات یکسان نباشد و مسیر وسایل تمیز از کثیف جدا باشد.در حقیقت باید از گسترش عفونت از این اتاق به مناطق دیگر جلوگیری کنید.
اتاق های عمل نباید آنقدر بزرگ باشند که زمان زیادی را برای جابجایی ابزار صرف کنند و همچنین نباید آنقدر کوچک باشند که تجهیزات را آلوده کنند. یک اتاق عمل چند منظوره برای جراحی اورژانس و آندوسکوپی 3×6×6 متر است.
دیوارها و سقف اتاق عمل باید سفت، نسوز، ضد آب، عایق صدا و به راحتی تمیز شوند. ارتفاع اتاق عمل از کف تا سقف نباید کمتر از 3 متر باشد.
دیوارها باید بدون درز و قابل شستشو باشند. بدون لبه، ، بدون طاقچه و گوشه است تا گرد و غبار جمع نشود و راحت تر تمیز شود. اگر دیوارها از موزاییک ساخته شده باشند، ممکن است ترک بخورند. دیوارهایی که محکم با مواد وینیل پوشانده شده اند در عین دوام به راحتی تمیز می شوند.
نکته بارز دیوارهای اتاق عمل براق نبودن آنهاست، مزیت داشتن دیوار نیمه مات در اتاق عمل، جلوگیری از خستگی چشم اعضای تیم جراحی ناشی از انعکاس نور در اتاق عمل است. دیوارها، سیم کشی برق و لوله کشی باید با نهایت دقت و از داخل دیوار انجام شود و در بیرون هیچ منافذی وجود نداشته باشد.
تیم نکستا دیزاین همواره آماده طراحی دکوراسیون داخلی اعم از مسکونی، اداری، طراحی ویلا، دیزاین مطب و کلینیک، بازسازی و طراحی نما میباشد . برای مشاهده نمونه کارهای تیم نکستا دیزاین میتوانید به صفحه پروژهها مراجعه کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان برای طراحی داخلی محل مورد نظر خودتان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.
ادامه مطلب