8:00 صبح - 6:00 عصر
شنبه تا پنجشنبه
شما عزیزان با مطالعه ی مقاله ی پیش رو، با سوله صنعتی و اصول طراحی آن آشنا میشوید.
اولین مرحله در راه اندازی کارخانه صنعتی ساخت سوله صنعتی است. هر فعالیت صنعتی مجموعه ای از ویژگی های سوله صنعتی خاص خود را دارد که مطابق با عملکرد مورد نظر ایجاد و مورد استفاده قرار می گیرد. ساده ترین تا پیچیده ترین شرکت ها از سوله های صنعتی به روش های مختلف استفاده می کنند. برای حداکثر کارایی و بهره وری، متغیرهای متعددی از جمله لوله کشی، سیستم های انتقال هوا، بارهای ورودی، سیستم های جرثقیل و غیره در طراحی سوله صنعتی بر اساس الزامات و کاربردهای صنعت مورد توجه قرار می گیرند.
تصور بسیاری از مردم با شنیدن نام سوله فقط به عنوان سالن ورزشی یا مکانی برای نگهداری محصولات مورد استفاده قرار می گرفت، اما اکنون اهداف مختلفی را دنبال می کند. اما به زبان سادهتر، میتوان سولههای صنعتی را ساختمانهایی با سقفهای شیبدار، دهانههای بزرگ و محاسبات تکنولوژیکی خاص تعریف کرد. مصارف صنعتی این سوله ها شامل سالن های تولید، کارگاه ها، کارخانه ها، سالن ها، فضاهای نمایشگاهی و سایر مکان ها می باشد.
طراحی و آنالیز سوله صنعتی کاری ظریف و دشوار است. زیرا با وجود استفاده از جرثقیل های بزرگ و ده تنی، محاسبات سوله صنعتی بسیار حساس است.
هنگام طراحی چنین سازه هایی، حتی کوچکترین عدم دقت خطرات قابل توجهی را هنگام استفاده از جرثقیل ایجاد می کند. به طور معمول، سازه سوله صنعتی دو تا سه طبقه می تواند 1200 تا 2000 کیلوگرم بار در هر متر مربع را تحمل کند که دارای کف صنعتی متوسط تا سنگین باشد. به همین دلیل است که در طراحی و محاسبه چنین سازه هایی از دقت بیشتری استفاده می شود.
سبک سازی سازه به عنوان پایه ای برای کار طراحان در این سوله های صنعتی عمل می کند. قیمت طراحی و ساخت سوله صنعتی در صورتی که این روش به درستی انجام شود به شدت کاهش می یابد. از سوی دیگر، زمانی که طراحان فاقد تخصص لازم برای طراحی سوله صنعتی باشند، هزینه های ساخت به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
برای به دست آوردن بهترین نتایج با بینش صحیح، طراحان و سازندگان سوله باید درک روشنی از خواسته ها و انتظارات مشتریان خود و همچنین کاربرد مورد نظر سوله داشته باشند. به همین دلیل به طراحان سوله صنعتی مشخصات مختلفی داده می شود. در این بخش به این موارد اشاره شده است:
در ادامه انتخاب سوله صنهتی نوبت به طراحی آن می رسد که توسط طراحان آگاه و حرفه ای تکمیل می شود.در این زمینه، حتی کوچکترین سهل انگاری یا عدم اقدام ممکن است منجر به انبوهی از مسائل شود.
مشخصات زیر برای یک سوله صنعتی ذکر شده است:
طراحی سوله صنعتی با در نظر گرفتن عوامل ذکر شده و توجه به اندازه های سوله تکمیل می شود. تاسیسات تولیدی پس از طراحی سوله نقشه ها را دریافت می کند.
تیم های مهندسی و اجرایی با رعایت دقیق مشخصات طراحی، ساخت سوله را آغاز خواهند کرد.
برای ساخت سوله های صنعتی از سازه هایی با مقاطع مختلف استفاده می شود. وزن و ابعاد این مقاطع بسته به عملکرد هر واحد صنعتی متفاوت است. استانداردهای طراحی سوله از چند قانون منحصر به فرد پیروی می کند.
ایجاد طرح سوله صنعتی با رویکرد مهندسی و کاملا اقتصادی انجام می شود و هر دو بر قیمت سوله تاثیر می گذارند. طراحی و محاسبات سوله بر اساس استانداردهای مورد نظر توسط نرم افزارهای AUTOCAD, SAP, ETABS انجام می شود. باد، زلزله، بار برف و جرثقیل عناصر مهم در طراحی سوله هستند.
این طرح همچنین ابعاد پایه سوله، ضخامت ورق، اندازه ورق، رفتار سوله، پوشش رنگ، کفپوش و غیره را تعیین می کند.
موارد زیر ملاحظات قابل توجهی برای سوله صنعتی و معیارهای طراحی آن است:
بررسی و برآورد بارهای جانبی که به سازه نفوذ می کنند.
طول سوله و دیافراگم هر دو به طور قابل توجهی بر طراحی تاثیر می گذارند.
بحث جرثقیل صنعتی در سوله صنعتی قابل توجه است و نیاز به مراقبت دارد.
مکان، به ویژه نوع خاک آنجا، جایی که قرار است سوله ساخته شود.
دیوارهای سوله و ارتفاعات جانبی آن را بررسی کنید.
طراحی سوله تحت تاثیر طول و دهانه آن است.
طول و تعداد قاب های سوله در طراحی سوله صنعتی کاملا مفید است.
درز انقطاع
شیب سقف سوله که چگونه باید پوشش داده شود
طرح هایی برای اطمینان از کمترین میزان خروج قاب استفاده شود
طراحی پرلین سوله، تیر حامل و محور مهار
ارائه یک دفترچه محاسباتی جامع
ابزارهای با دقت بالا
بار مرده
دیوارها، سقف ها و سایر وسایل و تجهیزات ثابت همگی به این وزن کمک می کنند.
بار زنده
این بار قسمت هایی را شامل می شود که جزو وزن ساختمان نبوده و متغیر می باشند. به دلیل جابجایی افراد، اثاثیه و تجهیزات ناپایدار است.
وزن جرثقیل
برای جابجایی و حمل بار، اغلب سوله های صنعتی نیاز به تجهیز به وسایل بارگیری دارند که بر بار سازه می افزاید.
بار باران و برف
تغییرات آب و هوا در فصول مختلف باعث بار اضافی روی سوله می شود و به آن بار برف و باران می گویند
بار زلزله
هر سوله باید بار زلزله خود را تخمین بزند.
سرعت باد
بار باد یکی از نیروهایی است که به ویژه به جغرافیای محلی بستگی دارد و بدنه سوله را به صورت جانبی تحت تأثیر قرار می دهد.
میزان بارهای مرده، زنده و جانبی در سوله در مرحله اولیه توسط طراحان اندازه گیری می شود. بارهایی که توسط نیروهای طبیعی به سازه سوله وارد می شود، همان چیزی است که از اصطلاح بار بر سازه استفاده می شود. بارهای اصلی وارد بر سازه که در طراحی و مطالعه این سازه لحاظ می شود شامل بار برف، باران و بارهای جانبی از جمله باد و زلزله می باشد. نوع طراحی سوله صنعتی اغلب بر اساس آب و هوای محلی و منطقه ای هر مکان انتخاب می شوند. بار و وزن این تجهیزات برای طراحی و ساخت و ساز سوله صنعتی اعمال می شود.
نوع خاک محل ساخت در مرحله بعد بررسی می شود. در این مرحله از پروژه، در مورد دهانه و طول سوله، ارتفاع جانبی دیوارهای سوله، تعداد قاب و طول هر کدام، میزان قطع درز، شیب سقف سوله و نوع پوشش سقف و دیوار تصمیم گیری می شود. طول سازه سوله معمولاً 90 متر تخمین زده می شود. طراحان هنگام افزایش طول سوله، تأثیر دما بر مقاومت سوله را در نظر می گیرند زیرا انجام این کار تأثیر تغییرات دما را افزایش می دهد.
دفتر محاسبات سوله در پایان پروژه به پایان رسیده است. محاسبات طراحی سازه سوله صنهتی با استفاده از ابزار دقیق و نرم افزارهای تخصصی تکمیل و در دفتر محاسبات درج می شود. سپس دستور ساخت سوله داده می شود و مراحل زیر شامل بازرسی فنی و کنترل کیفیت است.
بسیاری از مردم ممکن است تصور کنند که سوله های صنعتی نسبتاً ساده و معمولی به نظر می رسند. اگرچه درست است که سوله های صنعتی به نماهایشان توجه زیادی نمی کنند، اما با این وجود می توان این نماها را طوری ساخت که هم از داخل و هم از بیرون سوله زیبا و جذاب به نظر برسند. همچنین نمای سوله های صنعتی را می توان در رنگ های متنوع رنگ آمیزی کرد. به عنوان مثال برای نمای سوله صنعتی می توانید آجر قرمز، سنگ، کامپوزیت یا ترکیبی از این موارد را انتخاب کنید. سوله های صنعتی می توانند نماهای امروزی نیز داشته باشند.
یکی از پیچیده ترین برنامه ها برای طراحی و ارزیابی ساخت و ساز سوله صنعتی که مهندسان از آن استفاده می کنند، نرم افزار ITBS است. پردازنده های قوی ITBS می توانند عناصر ساختاری سوله را شناسایی کرده و قطعات را از یکدیگر متمایز کنند. طراحی اجزایی مانند قاب ها، تیرها، ستون ها و غیره که در سازه های صنایع، ورزشی و غیره استفاده می شود بسیار حائز اهمیت است. این اجزا را می توان به طور دقیق ساخت و در طرح ITBS سوله بررسی کرد.
سخن پایانی
هنگامی که سوله صنعتی با روش فنی و کارشناسی طراحی می شود، به عنوان یک سازه مستحکم و مقاوم اجرا می شود و عملکرد خوبی دارد. همیشه توصیه می شود طراحی سوله های صنعتی را به یک شرکت مهندسی واجد شرایط و حرفه ای بسپارید تا از ساختاری مطمئن و مفید اطمینان حاصل شود.
تیم نکستا دیزاین همواره آماده طراحی دکوراسیون داخلی اعم از مسکونی، اداری، طراحی ویلا، دیزاین مطب و کلینیک، بازسازی و طراحی نما میباشد . برای مشاهده نمونه کارهای تیم نکستا دیزاین میتوانید به صفحه پروژهها مراجعه کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان برای طراحی داخلی محل مورد نظر خودتان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.
ادامه مطلب