تصویر طراحی و دکوراسیون فروشگاه

نکات تاثیر گذار در طراحی و دکوراسیون فروشگاه و مغازه برای فروش بیشتر

در سال های اخیربا توجه به ساختارهای نوین و جدید در فروشگاه ها رقابت شدیدی برای جلب نظر مشتری ایجاد شده است. برای موفقیت در این رقابت چالش هایی به وجود آمده است. یکی از این چالش ها طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه ها است که محیطی مناسب و دلنشین برای مشتریان فراهم آورد.

تصویر نکات تاثیر گذار در طراحی و دکوراسیون فروشگاه و مغازه برای فروش بیشتر

انواع دکوراسیون فروشگاه

دکوراسیون فروشگاه بدون در نظر گرفتن مساحت آن عمدتا از سه مدل مختلف پیروی می‌کند:

مدل شبکه ای: این مدل برای فروشگاه‌‌های خوار و بار، کتاب، اسباب بازی و لوازم خانگی مناسب است. در این روش شما از بیشترین فضای ممکن فروشگاه استفاده می‌کنید. مشتریان نیز با این مدل احساس آشنایی بیشتری دارند.

مدل حلقه ای: در این فروشگاه‌‌ها محصولات شیک، مارک ولوازم گران قیمت منزل عرضه می شود. این شیوه باعث ایجاد یک جریان گردشی از مشتریان در فروشگاه می‌شود.

مدل جریان آزاد: در این فروشگاه ها به خلاقیت بیش از هر چیزی اهمیت می‌دهند. این مدل اگرچه فضای زیادی می‌طلبد اما به راحتی می‌توان چینش محیط میانی آن را تغییر داد و فضایی جدید برای مشتریان ایجاد کرد.

متخصصان روانشناس رفتاری دریافته‌‌‌‌اند که مشتری‌‌های معمولی و مخصوصا زنان هنگام حرکت در یک راهرو، از خرید اجناسی که سایر مشتریان در مقابل قفسه آنها ایستاده‌‌‌‌اند اجتناب می‌کنند و از آنجا عبور میکنند. از این رو، در طراحی و دکوراسیون فروشگاه قفسه‌ها باید به اندازه ای باشد که بیش از یک مشتری امکان دسترسی به آنها را داشته باشد.

طراحی و دکوراسیون فروشگاه

طراحی دکوراسیون فروشگاه از روی کاغذ آغاز می‌شود. بهتر است ابتدا طرح اولیه ای که در ذهن خود دارید را بر روی کاغذ بیاورید.

مهم‌ترین اصول در طراحی فروشگاه

در طراحی بهترین فروشگاه لازم است که علم و هنر را با یکدیگر ترکیب کنیم. برای اینکه بهترین نتیجه را از فروشگاه بگیریم باید اصول طراحی راکامل رعایت کنیم. فروشگاه‌ها نه تنها به دکوراسیون زیبا نیاز دارند، بلکه باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که از لحاظ اقتصادی نیز کاربردی باشند.

طراحی دکوراسیون شیک و زیبا برای فروشگاه، می تواند حال خوبی را برای ورود مشتری به شما بدهد و تاثیر به سزایی در جذب مشتری خواهد داشت. همچنین نظم و ترتیب در فروشگاه توسط قفسه هایی با اندازه ایده آل برقرار می شود.

تصویر مهم‌ترین اصول در طراحی فروشگاه

بهتر است محصولات مشابه کنار هم، همراه نام و قیمت مشخص، در یک قفسه چیده شده باشد تا مشتری به راحتی به کالاهای مورد نظر خود دسترسی داشته باشد. علاوه بر این میتوانید کالاهای پر فروش که مصرف روزانه افراد است. را در قفسه های تعبیه شده در انتهای سالن قرار دهید که مشتری حین عبور بتواند کالاهای دیگر را نیز ببیند.

با وجود اینکه در هر فروشگاه اجناس حرف اول را می‌زنند، اما توجه داشته باشید که اجناس بدون وجود دکور جلوه چندانی ندارند. در این قسمت به چند نمونه  از اصول طراحی اشاره می کنیم:.

  • انتخاب ورودی زیبا و مناسب :

نخستین بخشی که مشتری با آن مواجه می‌شود ورودی فروشگاه است. به منظورجلب توجه مشتریان و دعوت آنها برای مشاهده اجناس داخل فروشگاه باید به ظاهر فضای ورودی  توجه ویژه ای کرد و از نور و ترکیب رنگ های دلنشین و زیبا استفاده کرد.

تصویر انتخاب ورودی زیبا و مناسب

اولین چیزی که مشتری به هنگام ورود به فروشگاه با آن برخورد می کند، درب و فضای ورودی است. ورودی از مواردی است که مشتری را از دنیای بیرون به دل فروشگاه می کشاند و به او القا می کند که داخل فروشگاه شما چیزی برای ارئه وجود دارد.

سه نوع ورودی قابل تأمل است كه در طراحی فروشگاه لازم می باشد: ورودی مشتریان، ورودی کارکنان و ورودی اجناس و کالاهای قابل عرضه در فروشگاه. ورودی مشتريان بهتر است در فاصله نزديكی از پاركینگ باشد تا مشتريان بتوانند به راحتی رفت و آمد کرده چه با دست چه با چرخ های دستی تا بتوانند کالای خود را به ماشین برسانند.

  • مسیر رفت و آمد در طراحی و دکوراسیون فروشگاه :

پیش بینی مسیر گردش باید در طراحی فروشگاه لحاظ شود. در اینجا چند ساختار مختلف برای مسیر مشتریان را ذکر کرده ایم.

تصویر مسیر رفت و آمد در طراحی و دکوراسیون فروشگاه

ساختارمسیر مسابقه: ساختار مسیر مسابقه به شکلی است که مشتری مسیر معینی را از زمان ورود تا خروج طی می‌کند. به‌عبارت دیگر زمانی که او وارد فروشگاه می‌شود، در طول مسیری که مشخص شده است پیش می‌رود.

ساختار زاویه‌دار: از چیدمان زاویه‌دار معمولاً برای نشان دادن اجناس نفیس و گرانقیمت استفاده می‌کنند.

ساختارهندسی: زمانی که قرار است طراحی فروشگاه به سبکی راحت و مدرن باشد بهترین چیدمان، چیدمان هندسی است. با انتخاب این سبک فروشگاه را هیجان‌انگیز طراحی می‌کنید و مهم‌تر از همه نیازی به صرف هزینه‌های زیادی ندارید.

ساختار آزاد: طراحی فروشگاه با چیدمان آزاد نشان‌دهنده نهایت خلاقیت شما است. در این سبک هیچ قانونی برای قرارگیری قفسه‌ها و الگوهای طراحی وجود ندارد و این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چیدمان به چه شکل باشد.

  • روشنایی و نورپردازی :

اهمیت نور پردازی در فروشگاه‌ها از خیلی از مکان‌های دیگر بیشتر است. برخی از افراد فکر می‌کنند نورپردازی فقط به این معنی است که فروشگاه آن‌قدر روشن باشد که مشتری بتواند همه چیز را بخوبی مشاهده کند، اما معنی نورپردازی در طراحی فروشگاه فراتر از این تعریف ساده است. در واقع با استفاده از وسایل روشنایی مناسب و نورپردازی اصولی می‌توان روحیه و حال مشتری را تحت تاثیر قرار داد.

تصویر روشنایی و نورپردازی

نور کافی باعث بهتر دیده شدن محصول می‌شود و نورپردازی به شیوه درست فضا را جذاب تر کرده و اجناس نیز زیباتر دیده می شوند. طراحان با کم و زیاد کردن شدت نور در قسمت‌های مختلفی از فروشگاه، ریتم به وجود می‌آورند به این صورت که برخی ازجاها را پراهمیت و برخی را کم اهمیت جلو می دهند.

استفاده ازنور پردازی مدرن می تواند کمک بسیاری به شما در جلب توجه مشتریان کند. در واقع دکوراسیون فروشگاه حرف اول و آخر را در انتخاب کالا توسط مشتری خواهد زد. اگر دکور شما حرفی برای گفتن داشته باشد و دارای ایده های جدید و زیبا باشد می توانید امیدوار باشید که با ارائه خدماتی مناسب هر بیننده ای را به یک مشتری ثابت تبدیل نمایید.

از پارامترهای نوری که در جذب مشتری و مقدار فروش تاثیر بسیار زیادی دارد :

  • انواع منبع نور
  • ترتیب قرار گرفتن آن ها
  • مقدار روشنایی
  • زاویه تابش نور

اصول نورپردازی فروشگاه

نورپردازی فروشگاه ودکوراسیون مناسب و زیبای آن باعث می شود اجناس در معرض دید بهتر خریداران قرار بگیرد. یک نورپردازی دقیق و ایده آل به مغازه شما روح می دهد و به افراد حس سر زندگی و نشاط می بخشد.

منظور از نورپردازی عمومی، نور اصلی فروشگاه است که باید تمام نقاط را روشن نماید. در طول روز بخشی از روشنایی از طریق نور طبیعی تامین می شود ولی در طول شب برای روشنایی فروشگاه نیاز به نور بیشتری می باشد.

در نورپردازی فروشگاه های کوچک معمولا از نورهای آویز برای روشنایی استفاده می شود. اما در فروشگاه های شیک ترو بزرگ تر نیاز به نورپردازی خاص و جذاب تری خواهیم داشت.نور پردازی سقف جذابیت خاصی به فروشگاه می بخشد. یکی از شیوه های جذاب نورپردازی سقف به کاربردن لوسترهای آویز بلند ولوکس می باشد.

نورپردازی مناسب باعث میشود:

  • جلب نگاه‌های مشتریان
  • روشن شدن و نمایان شدن سطح اجناس فروشگاه
  • برانگیختن حس هیجان مشتریان

رنگ مناسب در طراحی و دکوراسیون فروشگاه

رنگ یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عنصر در فضاست. تاثیر رنگ ها به قدری در دکوراسیون داخلی فروشگاه بالا است که ممکن است باعث شود یک فروشگاه برای شما به فضایی خاطره انگیز و دلچسب تبدیل شود یا گاهی ممکن است از یک فضا تنفر داشته باشید و علاقه ای نداشته باشید که وارد فضا شوید.

تصویر رنگ مناسب در طراحی و دکوراسیون فروشگاه

پس نباید رنگ را در طراحی فروشگاه دست کم گرفت. فردی که قراراست دکورفروشگاه را طراحی کند باید با روانشناسی رنگ ها درفروشگاه و فروش آشنا باشد و با توجه به فروشگاه و نوع فروش بهترین رنگ را انتخاب کند.بنابراین با توجه به روانشناسی رنگ ها تلاش کنید بهترین و مناسب ترین رنگ را برای دکور فروشگاه درنظر بگیرید.

روانشناسی رنگ ها در طراحی و دکوراسیون فروشگاه

1)رنگ آبی: رنگ آبی آرامش بخش است و اصولا در بدنه طراحی میشود. رنگ آبی به دکوراسیون فروشگاه حس اعتماد و امنیت میدهد و میتواند رنگ مناسبی برای جذب مشتری به داخل فروشگاه باشد.

2) رنگ زرد: رنگ زرد به خوبی میتواند نگاه را به خود جذب کند پس می‌تواند بهترین انتخاب برای بخش هایی باشد که جاهای مهم وحساس در فروشگاه است.

3) رنگ سبز: رنگ سبز یادآور گیاه وسرسبزی است باید توجه داشت که رنگ سبز دارای نوع های مختلف است که باید با توجه به بخشی که قرار است استفاده شود و دیگر رنگ‌های موجود در فضا از آن استفاده شود.

4) رنگ سفید: زمانی استفاده میشود که دکور فروشگاه خیلی کوچک است و میتواند به خوبی فضا را دلباز و روشن جلوه بدهد.

5) رنگ صورتی: رنگ صورتی رنگی است شاد در عین حال آرامش بخش. این رنگ میتواند بهترین انتخاب برای فروشگاه هایی باشد که با لباس و وسایل زنان سر و کار دارند.

6) رنگ مشکی: رنگ مشکی بهترین انتخاب برای فروشگاه های مردانه است. این رنگ احساس لاکچری بودن می‌دهد و میتواند فضا را خاص کند.

7) رنگ نارنجی: اگر به دنبال این هستید که در دکوراسیون داخلی فروشگاه یک انرژی مثبتی در جریان باشد می‌توانید از این رنگ استفاده کنید

  • طراحی و چیدمان ویترین در طراحی دکوراسیون فروشگاه :

ویترین فروشگاه یکی از مهم‌ترین بخش هایی است که در مرحله اول نظر مشتری را به خود جلب می‌کند. مشتری با توجه به ویترین فروشگاه تصمیم می‌گیرید که آیا داخل شود یا نه. بنابراین در چیدمان ویترین باید نهایت دقت وسلیقه لحاظ شود.

تصویر طراحی و چیدمان ویترین در طراحی دکوراسیون فروشگاه

نورپردازی ویترین فروشگاه

چیدمان و نورپردازی ویترین فروشگاه بسیاراهمیت دارد و هر فروشنده ای باید توجه ویژه ای به ویترین فروشگاه داشته باشد.در واقع اولین چیزی که افراد قبل از ورود به هر فروشگاهی متوجه آن میشوند ویترین است. ویترین باید نماینده کاملی برای برند و محصولات فروشگاه باشد.

بهترین روشنایی برای ویترین

منابع نور باید به صورتی قرار گیرند که کمترین سایه را ایجاد نمایند و نور آن ها به صورت مستقیم به چشم افراد نخورد. نورپردازی مغازه به شیوه ای درست و اصولی باعث می شود اجناس زیباتر و شیک تربه نظر برسند.

انواع ویترین های فروشگاه ها

  • ویترین بسته
  • ویترین باز
  • ویترین متحرک

نکته:

ویترین هر فروشگاهی به نوعی نشان دهنده سلیقه شما و محلی برای ایجاد ارتباط با مشتری است.

بیشتر مردم در نگاه اول، ویترین فروشگاه را معیاری برای ورود به یک فروشگاه می دانند.

ویترین و چیدمان فروشگاه را هر چند وقت یک بار تغییر دهید   .

Rate this post

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط